Haber

Karlıova’da yağan kar, kamyonlarla ilçe dışına taşınıyor.

Karlıova’da yağan kar, kamyonlarla ilçe dışına taşınıyor.

BINGÖL – Bingöl’ün yüksek rakımlı ilçesi Karlıova’da merkezde yağan kar, belediye ekipleri tarafından kamyonlara yüklenerek ilçe dışına naklediliyor.

Adını karla kaplı ovadan alan Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar yağışı ile çalışmalar sürüyor. Şubat ayının başından beri etkili olan kar yağışı, yer yer 1 metreyi aşmıştı. Özellikle ana cadde ve caddelerde vatandaşları ulaşımı zorlayan kar nedeniyle belediye ekipleri günlerdir yoğun kar yağışı ile çalışıyor. Kepçe ve yükleyicilerle ana cadde ve caddelerde toplanan kar, kamyonlarla şehir dışına taşınmaya devam ediyor. Makul aralıklarla gerçekleştirilen kar taşıma çalışmasında, günde ortalama 100 TIR kar ilçe dışındaki bir noktaya götürülüyor.

Karlıova Belediye Başkan Yardımcısı Sadri Bingöl, belediye ekiplerinin vatandaşların mağdur olmaması için yoğun çaba sarf ettiğini belirterek, “Bildiğiniz gibi ilçemizin adı Karlıova ve karla anılıyor. Kar yağıyor. İlçemizde yoğun bir şekilde bulunmaktadır.Kamu kurumlarının bir sorunu olmadığı gibi karayollarında araçların geçişinde problemler olabilmektedir.Belediye olarak bu sorunları elimizden geldiğince çözmek,onlara ulaşmak önceliğimizdir. Zaman zaman hastalarımızı hastaneye nakletmek için.Yoğun kar yağışını burada tutmak mümkün olmadığı için yağan karı belirli aralıklarla ilçe dışına taşımak zorunda kalıyoruz.Yağılan karı ortalama yüzde 100 oranında taşımaya çalışıyoruz. günde tır, ilçe merkezinden ilçe dışına, 4 kar küreme aracımız, zabıta ekiplerimiz ve diğer işçilerimizle birlikte sahadayız” dedi.

cinarcik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu