Ekonomi

Başkent EDAŞ, Zonguldak’ta enerji yatırımlarını artırdı

Başşehir Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ), Zonguldak’ta kesintisiz ve sürdürülebilir enerji sağlamak için geçen yıl yatırımlarını 2,5 kat artırdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Zonguldak’ta artan elektrik talebini kesintisiz ve kaliteli bir şekilde karşılamayı hedefleyen Başşehir EDAŞ, 9 bin 300 bin TL bütçeyle enerji iletim limiti yaparak yatırımlarını bir önceki yıla göre 2,5 kat artırdı. 65 milyon lira.

Bölgede ekonomik ömrünü tamamlamış enerji nakil sınır ve hatlarının bağlı olduğu dağıtım merkezlerini de bünyesine katarak Ağustos ayında projeye başlayan Başşehir EDAŞ, ilgili projeyi 5 ayda tamamladı.

Geçen yıl Aralık ayında tamamlanan projelerle sık sık bozulan düşük tansiyon ve yüksek tansiyon sınırlarını ele alan şirket, 9 enerji nakil hattı ve 6 dağıtım merkezini yeniledi. Çoğunlukla kırsal dağıtım tesislerinde alt tesis olarak kullanılan 25 farklı kesici ölçüm kabini (kökleri) ve modüler binalar ile ring şebeke sınırına alternatif arz sağlayarak kaliteli ve kesintisiz güce ulaşmayı hedeflemiştir.

İlgili projeler kapsamında Zonguldak’taki şebekelerin işletmesini kolaylaştırmayı hedefleyen Başşehir EDAŞ, arıza sürelerini azaltmak ve alternatif güç sistemleri oluşturmak amacıyla eski teknoloji ile 15,8 kilovolt olan işletme seviyesini 34,5 kilovolta çıkardı.

Başkent EDAŞ, 2022 yılı yatırımları kapsamında kullanım ömrünü tamamlamış 367 adet enerji nakil hattı direğinin yenilenmesini, 98 adedinin ise sökümünü gerçekleştirmiştir. Yaklaşık 310 bin metre yüksek gerilim hat iletkeni, 2000 metre alçak gerilim hat iletkeni, 6 kök bina ve 78 hücre kullandı.

Elektrik dağıtım altyapı yatırımlarında saha çalışanlarının güvenliği için zorunlu elektrik kesintileri şirket tarafından önceden planlanmaktadır. Müşterileri olumsuz etkilememek için planlı kesintiler 48 saat önceden Başşehir EDAŞ internet sitesinde duyurulur.

Öte yandan müşteriler, Başşehir EDAŞ Portable 186 uygulaması ve 186 Çağrı Merkezi üzerinden güncel ve gelecek planlı kesinti bilgilerinin yer aldığı bu duyurulara ulaşabilmektedir.

habermelikgazi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu