Haber

Akşener: Seçimi kazanırsak 2 yıl sonra mültecileri Suriye’ye geri göndereceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Seçimi kazanırsak eylül ayından itibaren 2 yıl içinde tüm sığınmacıları Suriye’ye geri göndereceğiz. 6 siyasi partinin ortak politika metninde de mutabık kaldığımız şey bu. Sn. .Özdağ bunu 1 yıl aldı benim için sorun yok mümkünse 1 yıl içinde de gönderilebilir.” söz konusu.

Akşener, FOX TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye’ye mesajına ilişkin soruda ise ısrarla üzerinde durduğu noktanın sistem olduğunu vurgulayan Akşener, parlamenter sisteme geçilmesi gerektiği görüşünü paylaştı.

Meclis çoğunluğunun AK Parti’de olduğuna işaret eden Akşener, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci turda cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda denge ve denetimin sağlanacağını belirterek, “Özellikle AK Parti seçmeni, Sayın Erdoğan’ı sevenler. Bu seçimde Sayın Kılıçdaroğlu’na çok oy verdik. Bizi parlamenter demokrasiye geçirsinler ve bu rövanş işini bıraksınlar da Türkiye Cumhuriyeti kuruluş ayarlarına dönsün.” ifadesini kullandı.

14 Mayıs seçim sonuçlarının sorulması üzerine Akşener, seçimi ilk turda kazanacaklarına yürekten inandığını ancak kazanamayınca bu durumun gerekçelerinin tartışıldığını söyledi.

Geçersiz oy kullanan veya sandığa gitmeyen seçmen oranına dikkat çeken Akşener, 2,5 milyon seçmene ulaşanların seçimi kazanacağını belirterek, 14 Mayıs’tan önce seçmene verilen sözlerin yerine getirilemediğini söyledi. yaşanan “kakofoni”de seslerini duyuramadıklarını ve şimdi de duyurmaya çalıştıklarını.

Mültecilerin anavatanlarına dönüşü

İstanbul’da ziyaret ettiği evlerde önemli ekonomik sorunların olduğunu söyleyen Akşener, kira ödeyemeyenlere destek olunması ve sosyal devlet anlayışıyla sosyal konutların yapılması gerektiğini söyledi.

Haklarında “teröre destek” doğrultusunda “montaj” görüntülerle kara propaganda yapıldığını, tuzak ve iftiralar atıldığını savunan Akşener, ikinci tür oylamanın “referandum” olduğunu belirtti.

Geçmişte DÜZGÜN Partisi’nden ihraç edilen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci turunda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamasının ardından Akşener, partiden ayrılan tüm arkadaşlarını prensipte gücendirmişti. ve mültecilerin anavatanlarına dönüşleri hakkında görüşleri sorulduğunda. kelime kullanmadığını vurguladı.

Özdağ’ın partisindeyken bile sığınmacılar konusunda çok hassas olduğunu, bu konuda çalıştığını ve aynı görüşü paylaştıklarını anlatan Akşener, şöyle devam etti:

“Seçimi kazanırsak eylülden itibaren 2 yıl içinde tüm sığınmacıları Suriye’ye geri göndereceğiz. 6 siyasi partinin ortak politika metninde anlaştığımız şey bu. Özdağ Bey bunu 1 yıl aldı. . Benim için bir sorun yok mümkünse 1 yıl içinde gönderilebilir.Bu bizim çok ciddiye aldığımız ve üzerinde çalıştığımız bir konu. Burada hemfikiriz, demografiyi bozuyor. Entegrasyon gerçekten lafta kalan bir şey değil, bu kadar insan için bunu yapmak mümkün değil.”

“AB, ABD, Rusya, Esad ve Türkiye birlikte göndersin”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Türk vatandaşlığına geçen yabancıların tam sayısının tam olarak bilinmediğini belirterek, “Türk vatandaşlığına geçen yabancıların sayısıyla ilgili çeşitli spekülasyonlar var ama ben bu seçimi kaybedersek 2. Önümüzdeki seçimlerde en az 1,5-2 milyon sığınmacı olacak.Sonra hep birlikte göğe bakarız.” dedi.

28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur oylamanın da mültecilerle ilgili bir referandum olduğunu belirten Akşener, toplumun büyük bir kısmının mültecilerin “gitmesi gerektiği” kanaatinde olduğunu belirterek, “Mülteciler için şu formülle bir analiz bulunabilir mi? briketler?” Sorulduğunda şöyle dedi:

“Mülteci sorununa briket evlerle çözüm bulmak mümkün değil. Avrupa Birliği, ABD, Rusya, Esed ve Türkiye oturup mültecileri göndermeli. Uluslararası hukuka göre bu mümkün. Esad her yıl af ilan ediyor, uluslararası hukuka göre asıl sorun can güvenliğidir.Yani her af orada.Açıklanınca insan gönderme yetkiniz var, özellikle de kaçakları derhal sınır dışı etme yetkiniz var.”

Akşener bir başka soruya da “AB ile Geri Kabul Anlaşması iptal edilmelidir. Bu benim kişisel görüşüm” dedi. ‘Bunu yapmayın’ şeklinde uyarıldığını ve o dönemde her İçişleri Bakanına bu brifing verildiğini belirtti.

“Bir ‘Güney Ordusu’ kurulmalı”

Seçilmesi halinde Ege Ordusu gibi bir “Güney Ordusu” kuracağının sözünü verdiğini hatırlatan Akşener, sınır ötesi operasyonlarda 28 farklı birlikten tugay, alay ve taburların kullanıldığını söyledi.

En etkili harekât birliklerinin yüzde 36’sının Suriye ve Irak’ta konuşlandırıldığını belirten Akşener, “Bu yüzden depremde Kıbrıs’tan asker getirmek zorunda kaldık. Şimdi birinci sınıf eğitim verdiğimizi söylüyoruz, psikolog, sosyolog ve bu tür bilim adamları hem göç hem de göçmenlik konusunda hem sığınmacı gönderme konusunda hem de terörle mücadele konusunda uzman ve bu sınır bölgesinde kalacak bir ‘Güney Ordusu’ kurulsun dedik. Geldiğimizde yapacağız” dedi. dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın “Güney Ordusu”nun kurulmasının telaffuzuna tepkisinin sorulması üzerine Akşener, Akar’ın görevde olduğu dönemde hiçbir kurumun kalmadığını iddia etti.

Orduyu kurumsal anlamda yapan ne varsa ortadan kalktığını öne süren Akşener, “Üstelik (Hulusi Akar) terör örgütünün tutsağı oldu. Neticede FETÖ girişiminde malumunuz tutsak alındı. . Bu yüzden birbirimize fazla dokunmasak iyi olur.” terimleri kullandı.

“Herkesi sandığa davet ediyorum”

Ekonomiyle ilgili vaatlerinin sorulması üzerine Akşener, sosyal konut yapacaklarını, 18-26 yaş arası gençlere “İyi Gelir Desteği” adı altında kuralsız 2 bin 500 lira ödeyeceklerini, Dar gelirli ailelerin kadınlarına 2 bin 500 lira verilecek.

Köyde üretim yapmak isteyen gençlerin SSK ve BAĞKUR primi ödeyeceğini anlatan Akşener, şöyle devam etti:

“Çoban maaşını ödeyeceğiz. Çünkü Türkiye’de hayvancılık bitti. O yüzden insanlara veremiyorlar. Mesela mazotta baştan itibaren yüzde 30 indirim yapılacak. Bütün bunlar halkın katılımı için. Hem tarımda hem sanayide hem de üretimde gençler.İkinci şans okulları olarak buna çok önem veriyorum.I.İnanılmaz bir üniversite açıldı ve o üniversitelerden mezun olan çocuklar vasıf uyumsuzluğu olduğu için iş bulamıyor ama ne iş adamı ne de iş insanı. sanayici orta eleman bulabilir.

Emekliler, bayram öncesi 15 bin lirayı hızla hesaplarına yatıracak. Bütün bunlara baktığımızda emeklisinden gencine, kadınından erkeğine herkesi sandığa davet ediyorum. Onları kesinlikle sandığa gelip oy kullanmaya ve Sayın Kılıçdaroğlu olarak 13. Cumhurbaşkanı’nı seçmeye davet ediyorum. “

cesme-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu